duminică, 1 decembrie 2013

Azi e ziua ta, Romania!

Te-au gatit la tol festiv, ti-au facut parade, s-au bucurat de sarbatoarea ta cu vin fiert si bunatati traditionale...
Ca de fiecare data a fost o zi libera, insa nu cum ar fi vrut toti, dintre cele de scoala/serviciu...
Ti-au cantat si ti-au jucat pretextul prin piete, pe la televiziuni... Cert este ca te-au vandut bine azi, insa spre deosebire de alte dati, macar te-au aranjat putin...

Pai daca tot esti atat de adormita, incat pana si imnul iti bate obrazul, ca ar cam fi cazul sa TE DESTEPTI, macar sa pari prezentabila. Nu?
Dar te rog, nu te impacienta, stai linistita! Este la moda sa arati bine prin artificiile falsitatii, sa-ti bubuie mintea de prostie si totusi sa fii populara si la mare cautare. ;)
Jenant este doar ca... tu nu esti decat o denumire, in care suntem inclusi noi toti. Un fel de eticheta de care multi se leapada, fara a face mare lucru pentru a schimba situatia. Iar cei care-s alesi special pentru a face ceva in acest sens, in loc sa gaseasca cea mai inteleapta configuratie, astfel incat sa produci / sa producem pentru noi toti si sa ne fie bine, te-au cam scos la produs pe centura metropolei civilizatiei, doar pentru ei...

Asa ca iarta-ma te rog, FRUMOASA TARA, (despre care se spune ca ar fi pacat ca este locuita) n-am sa-ti urez nici LA MULTI ANI si nici n-am sa pot fi mandru ca-s o parte din tine azi... :(

Insa pe aceasta cale as vrea sa-ti MULTUMESC, tie si celor care te conduc cu atata "demnitate", in numele triburilor migrate pe aceste meleaguri sadindu-ti originile, in numele celor care te-au crescut, in numele celor care te-au aparat cu pretul vietii in atatea razboaie si in numele celor care au crezut in tine dedicandu-si viata maturizarii tale.

Iar daca s-ar putea, sunt sigur ca o adunare formata din: Burebista, Decebal, Basarab I, Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanu, Alexandru Ioan Cuza s.a., acum in prag de sarbatori, ar trimite cele mai frumoase ganduri, clasei politice care te-a ingrijit in ultimii ani cu atata "daruire", desi, preventiv asa, cu tot respectul... VA ROG, SA VA FACETI LOC IN FRIGIDERE!!!

...precum sangele apa nu se face, nici originea nu se uita, iar tu vei ramane, buna sau rea, tot TARA MEA!

27670


2 comentarii:

  1. Daca ne vom destepta, cu siguranta drumul va fi lung si anevoios...Sa nu uitam sa suntem o natie a carei clasa intelectuala si aristocratica a fost "reeducata" in timpul comunismului, iar ce a mai ramas a cautat un loc decent de trai emigrand. Tinerii isi cauta confuzi valori, modele in care sa creada. Dar valorile se formeaza in ani, educatia cere timp. Iar media promoveaza non-valori si subiecte usuratice. Din pacate suntem condusi de unii care au stiut in timpul comunismului sa fie "acrobati", sa se descurce, care promoveaza capacitatea de a razbate si de a profita sub orice forma. Sa speram ca in ani ne vom destepta, putin cate putin, si vom transmite mai departe adevarate principii si o mare dorinta de a actiona pentru a proteja cultura, traditiile si natura din aceasta frumoasa tara.
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  2. Blu... just blu... te-ai cam innegrit de suparare... so much black...

    RăspundețiȘtergere