marți, 16 noiembrie 2010

The Romanians are destroying their own country!!!

Era liniste in birou, fiecare-si vedea de treaba, de-o data intra in birou Directorul General (neamtul) cu o atitudine ce anunta o furtuna, se simtea in privirea lui ca era in cautarea unui paratraznet, ca fitilul unei bombe ardea abia asteptand sa-si imprastie schijele penetrante in trupurile nevinovate ale celor ce ar fi savarsit pacatul proximitatii...
Aveam un feeling ca cineva dintre cei prezenti va fi sfasiat cu salbaticie de aceea linistea persista, aveam senzatia ca privirile fiecaruia cautau un loc in care sa se ascunda, brusc dulapurile erau neincapatoare, usa insuficienta secundei de panica, eu instinctiv m-am uitat la fereastra din spatele meu, stam la et. 1 asa ca... un salt iscusit m-ar fi salvat in momentul critic, numai ca era o mica problema: GRILAJUL, dar aproape ca nu-mi pasa... ;)
Incepe printr-o discutie soft precum un samurai care-si scoate catana din teaca parand ca doar se joaca putin cu ea, savurand suieratul aerului despicat elegant de unul dintre cele mai dure oteluri create vreodata, in tot acest ritual delicat desi deghizarea momentului era foarte bine definita, stiam sigur ca un samurai nu-si scoate niciodata sabia din teaca fara sa ucida, sau sa fie ucis. In Japonia era considerata o dezonoare sa scoti sabia fara sa-i clatesti onoarea in sange, asadar... urma un recital prodigios cu multe scantei...

Trag aer in piept, ii simt musculatura mintii incordandu-se si incepe (el vorbea in engleza, o engleza cu un pronuntat accent german, dar eu voi traduce pentru o varianta mai accesibila ;) ):
- Ce se intampla in tara aceasta este inadmisibil!
- Am venit in tara ca investitori, incercand sa o ajutam, sa va ajutam sa o recladiti, am ales sa vedem in voi oportunitatea si dorinta de a evolua, setea de a creste, razvratirea fata de ce a fost...
- Am bagat bani in proiecte care la acel moment pareau profitabile dar si-au depasit cu mult bugetele dar am ales sa le continuam pentru ca Neamtul nu lasa niciodata treaba nefacuta, am investit dublu decat am castigat, sperand ca acest lucru nu va trece neobservat; si pe langa aprecierea ministerelor vom avea facilitati ulterioare in alte proiecte in care speram sa recuperam macar pierderile...
- Si voi? voi ce faceti? cum ajutati voi in acest proces al evolutiei voastre de care paradoxal nici nu va ocupati...?!?
- Lucram, lucram, lucram, iar ministerele ne pun bete in roate!!!
- De ce???
- De ce naiba nu ne lasati sa va ajutam?!?
- Chiar nu vreti sa faceti nimic?
- Nu se poate sa se intample totul din senin, trebuie macar niste nenorocite de hartii sa le faceti la timp..
- Ce aveti cu tara asta???
- De ce va bateti joc de ea???
- Voi chiar nu vedeti ceea ce toata Europa stie dupa ce a lucrat cu Statul vostru si cu oamenii din tara asta???

- THE ROMANIANS ARE DESTROIYNG THEIR OWN COUNTRY !!!

Si a iesit enervat din birou...
Mi-a fost rusine ca-s roman, ca are dreptate si ca tot ce pot face este sa clatin din cap dezamagit, ca doar ne pricepem atat de bine la asta...
Am invatat oare de la americani cum sa justificam lupte fictive cu teroristi inventati, sau poate si noi avem nevoie de mila lumii ???

(Imi cer scuze daca am omis ceva din cele spuse, sau daca am spus ceva in plus, dar am incercat sa pastrez nealterat mesajul acelui moment)

3 comentarii:

  1. da omule, 100% de acord !
    ce îi trebuie ţării ăsteia e o bombă atomică...
    totuşi nu cred că stă neamţul pe pierdere aici, doar ca să vă dea vouă salarii. părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. mda...trist! Stim cu totii cum merg lucrurile la noi in tara. Stim cum/cine castiga licitatiile. Stim cum se lucreaza(sau mai bine zis NU se lucreaza) in ministere.
    Si in fond, de ce sa facem ceva, de ce sa promovam proiectele bune (care nu aduc profit direct si nici nu ne baga bani in buzunare, nu?), cand putem obtine finantare pentru cumnatu’ care lucreaza la un mare institut, pt un f bun prieten care are si el firmulita lui si ne putem trage si noi niste banuti, nu? Sunt licitatii facute doar de forma, sunt proiecte f bune care nu castiga finantare din cauza celor din institutiile de stat.
    Cat il priveste pe neamtul vostru...probabil ca are dreptate Cip, insa nici bine nu cred ca-i merge(parea destul de revoltat). Si de ce ar ramane aici sa se lupte cu ministerul nostru, cand ar putea pleca la el in tarisoara sa castige bani frumosi fara bataie de cap? Probabil pt ca, asa cum spunea, a investit f mult si asteapta, cum e si normal, rezultate pe masura investitiei facute. Iar atunci cand te mai lovesti si de birocratia din Romania, mai ca-ti vine sa-ti iei “jucarioarele” si sa pleci.

    Hai spor la lucru!:)

    P.S. Frumos modul de prezentare al acestei...triste intamplari!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce iti este rusine ca esti roman? Sunt doar curioasa....crede-ma ca fiecare tara are scursurile ei. Nu am auzit niciodata pana acum un canadian sa zica ca ii e rusine ca e canadian, si nu pot afirma ca aici e numai lapte si miere. Sa stii ca este greu sa traiesti printre strainii. Iubesc Romania. Daca sunt probleme din cauza unor tampiti asta nu inseamna ca imi este rusine ca sunt romanca. Avem valori in tara noastra, mult mai multe valori decat altii.
    Sper sa iti schimbi parerea.
    Pupici
    Imi e dor de tine
    Dany

    RăspundețiȘtergere