luni, 2 septembrie 2013

REFUZ SA-MI MAI FIE RUSINE DE RUSINEA VOASTRA!!!

Am fost la protestul din aceasta seara interesandu-ma inainte despre implicatiile celor 2 proiecte controversate, despre riscurile ecologice si despre beneficiile financiare pentru poporul nostru. Am ascultat puncte de vedere si am citit articole astfel incat sa am o viziune cat mai larga asupra tuturor aspectelor pro si contra.
Am inteles ca desi noua ne par de actualitate, acestea sunt in faza terminala dpdv al avizarilor, ca au fost investite sume notabile atat pentru asigurarea studiilor adecvate, cat si pentru consolidarea suportului persoanelor implicate in avizarea acestora.
Am observat inclusiv cum activisti convinsi s-au sucit peste noapte schimband taberele in functie de beneficii sau interese. Inclusiv cum stimabilul domn Ponta, care mai ieri vota miseleste impreuna cu guvernul, iar apoi imediat ce a simtit ca tara nu inghite gogosile cu care fusese infestata presa, si-a dat seama peste noapte, ca de fapt el nu este de acord cu un asemenea proiect...


Desi m-a coplesit furia realizand ce oameni ne conduc si cata incredere prezinta, mi-a fost rusine iar ca-s roman... jur ca as fi plans daca nu ma apasa incruntarea apriga si neputinta de a intelege: Ce dracu se intampla cu acesti oameni cand ajung pe scena politica de se depraveaza in halul asta...?
Cum este posibil ca oameni scoliti in institutii de calibru mondial sa ajunga in ipostaze atat de execrabile? Cum  de am permis noi ca popor, sa avem un presedinte cu care mie personal imi este rusine? Candva din demnitate cavalerii se sinucideau, politicienii daca esuau, decat sa infrunte dezamagirea celor pe care-i reprezentau preferau sa-si curme singuri suferinta...
Desi n-am considerat niciodata crima o solutie, si nici n-am reusit sa accept nobletea unei sinucideri, simt ca singurul lucru pe care l-as spune clasei politice care ne-a injosit in halul asta, oferind la negru tara asta bucata cu bucata, ar fi: 


VA ROG FRUMOS AVETI ONOAREA DE A VA ANULA!!!


Cate un glont pentru fiecare dezamagire, pentru fiecare om infometat de reformele voastre esuate, pentru fiecare pensionar care moare in casa de foame, pentru fiecare mama care nu are cu ce sa-si creasca copii si-i condamna la mizerie. Toate astea in timp ce voi va lafaiti pe banii nostrii prin tari straine si-n masini de lux. DACA AM RABDAT ATAT, VA PROMIT EU CA MAI RABDAM PUTIN CAT SA STRANGEM SUFICIENTE GLOANTE SUBVENTIONATE DE SARACIA NOASTRA, ASTFEL INCAT SA CURMAM LAMENTABILUL PRETEXT AL EXISTENTEI VOASTRE!


De ce nu iesiti si voi politicienii in strada sa-i vedeti pe cei care vin acolo cu copilul mic in brate, sperand ca poate macar el va apuca o Romanie fara otrava voastra?
De ce n-ati fost azi acolo sa simtiti ce am simtit si eu cand am vazut un batran care depasise cu mult 80 de ani si care abia se tara, in baston, pe langa noi alaturi de babuta lui, pentru ce mai avea rost sa fie si ei acolo? Credeti ca or sa mai apuce vreodata ceva din ce speram noi? Sau poate ca aurul vostru-i va intineri? NU! Ei erau acolo de durere... DIN CAUZA VOASTRA!!!

Asumati-va acest esec incomensurabil si lasati-i pe cei care vor binele tarii sa repare ce se mai poate repara...
Eu unul m-am saturat sa tot aud scandandu-se:
VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!


Sunt oameni tineri si buni care vin din urma cu idei care ar putea face din Romania, o tara de admirat, exact cum era candva, cand pentru asta trebuia sa rabdam de foame... Acum nici admirati nu mai suntem si murim de foame cu magazinele pline. Ati facut o treaba grozava, cum de va mai suportati?

Eu am incredere ca cei tineri pot face diferenta, asa ca voi ”baroni locali” si vampiri versati in a delapida banii nostri, OPRITI-VA! GATA! TARA E PE MOARTE! Iar daca nu stiati, ca orice parazit, si voi veti pieri daca moare gazda...


AJUNGE...


REFUZ SA-MI MAI FIE RUSINE DE RUSINEA VOASTRA!!!






2 comentarii:

  1. Basme! Realitatea sunt facturile neplatite si joburile prost remunerate, viata nesatisfacatoare si neinteleasa, guvernanti corupti, o jungla in care supravietuieste instictul animalic mai puternic! Pe vremea voievozilor si legendelor era usor. Turcii in sud, tatarii la rasarit, ungurii la apus, zmei, balauri, zgripturoaice, scorpii. Sa tot ai idealuri!
    Iubirea nu-i romantism azuriu byronian. E o virtute, cea mai de seama dintre cele 33 pentru ca le cuprinde pe toate celelalte in ea – smerenie, infranare, perseverenta, fermitate, capacitate de jertfa, etc. Cam greu sa ajungi la iubire cand smerenia e confundata cu umilinta si demnitatea cu orgoliul, infranarea cu refularea, perseverenta cu repetitia, fermitatea cu incapatanarea, capacitatea de jertfa cu sinuciderea. Cam greu cand copiii de ieri confunda sensul subtil al basmului cu sensul propriu. „Diavolul” sta in acea scanteie ce emana parfum atragator simturilor si niciodata nu e suficient doar sa o privesti, dar odata ce se face cunoscuta si inteleasa Adam va fi pierdut deja raiul. Iubirea cere intelepciunea sanatoasa a strabunilor nu fiesce filozofii trendy de import. Iubirea cere CURAJ – curajul de a infrunta „turcii” cu „trupul sangerand”, de a alege ce e corect nu ce-i usor, de a-ti asuma responsabilitatea, de a-ti privi propriul Mr. Hyde in ochi si de a-l infrange. Iar daca lumea e de vina, e pentru ca lumea incepe cu fiecare dintre noi!
    Dar e mai simplu sa dormi, sa visezi si sa invoci vremuri si eroi decat sa fii chiar si un anonim din oastea lui Stefan, daca nu Stefan insusi. Surogatele sunt de preferat azi autenticului pentru ca acesta din urma e prea greu de obtinut si mai ales de sustinut. Si-apoi de ce sa elimini sursa cancerului daca exista chimioterapie? Poate pentru ca recidivezi? Nu stiu. E doar un gand si-o mana de cuvinte. Iar eu doar un biet „cerb ce trecea”…

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic nu e intamplator, nimic nu se pierde, TOTUL SE TRANSFORMA!!!

    Cat crezi ca poate dura aceasta iluzie frumos proiectata incat sa placa celor multi?!?
    Eu nu cred ca mult, si nu doar pentru ca cei multi au inceput sa observe maldarele de mizerie de sub mochetele rosii, ci pentru ca sesizeaza ca fiind din ce in ce mai evident, parfumul toxic a putreziciunilor... Iar greata a inceput sa puna stapanire pe un procent prea mare al populatiei, prea mare sa-l mai poata ignora!

    RăspundețiȘtergere