marți, 17 august 2010

FELICITA (eternitatea primului meu sarut !)

In primul rand o sa-mi cer scuze pentru calitatea sunetului din clipul asociat titlului, dar am dorit in mod special un videoclip al melodiei in care ei cantau amandoi, o sa intelegeti mai tarziu un pic de ce ;)

FERICIREA
Sunt sigur ca toti i-au simtit delicatetea aripilor, fiorii asociati momentului in care nu-ti pasa de nimic altceva decat de acea senzatie unica si de cel(cea) care sta la originea unei astfel de trairi, fie ca este o realizare mult asteptata, o intamplare fericita, sau poate chiar incununarea tuturor lucrurilor in care ai crezut si au ajuns in acel punct de convergenta pentru a-ti smulge un zambet unic, poate chiar si o lacrima...
Atat de firava si totusi de-o grandoare incomensurabila, o clipa suspendata in afara timpului, un univers numai al tau, cea mai fericita intalnire cu destinul...
Ma simt tentat sa intreb ce-i fericirea pentru tine? cum a evoluat zborul ei pentru sufletul tau, iti mai culeg fericirea lucrurile marunte de odinioara?
Eu simt ca... fericirea e altfel ACUM, este mai superficiala, mai efemera, imbraca forme dintre cele mai volubile si ... ma simt vinovat ca intensitatea ei nu ma mai satisface la fel ca inainte. Dar pentru a nu-mi trada stima de sine voi renunta la aceasta culpabilitate pe care insa mi-o voi asuma. Poate ca pretentiile mi-au crescut, sau poate ca am ajuns la varsta la care n-au mai ramas experiente virgine pentru mine si implicit acel "thrill" unic a disparut.
Ideologic vorbind viata este ca o bucata de drum pe care trebuie sa o strabatem cat mai corect, realizandu-ne dorintele cele mai profunde fara a intra in conflict cu ale altora si fara a ne lasa distrasi, tocmai pentru a putea atinge fericirea noastra, nu un substitut impus de altcineva care stie mai bine ce avem noi nevoie.

UFFF! CE DE TEORIE, LA NAIBA ! HAI MAI BINE SA POVESTIM :

Am sa omit de aceasta data experientele copilariei care-mi dadeau acea senzatie si... am sa ma opresc in mod special asupra unui moment unic:
Era noaptea de revelion(1995-1996 cred)... imprenuna cu prietenii mei din copilarie,( sa le spunem S si M) ne-am dus la veriosoarele lor pentru a petrece impreuna "marea noapte" la un bairam asa cum se facea odata, cu casete audio pe care daca dublul casetofon nu functiona bine, le derulai cu pixul si sperai ca te apropii cat mai bine dupa ochi de melodia preferata, cu vinul de tara impanat de o sampanie Zarea sau daca erai mai interesant te afisai cu un Angelli/Cuvee-Imperial ; detalii neimportante pt esenta povestii, de precizat ar fi insa ca asta se intampla intr-un orasel dragut de provincie nu prea departe de stimabila capitala, iar eu eram..."tipu' de la Bucuresti" ceea ce intr-un tarziu am aflat ca desi era iritant pt baieti, pe fete le cam intriga ;)
Ne tot agitam noi cu pregatirile acolo, mai intinde o instalatie, mai adu cate ceva de rontait (nu erau asa de multe optiuni ca acum), baga filmul in aparat si roaga-te sa iasa cat mai multe poze, aranjeaza-ti freza ca in curand vin fetele si... poate poate iti place si tie una careia nu-i vei fi indiferent ( pe atunci nu eram prea curajos, dimpotriva eram de-a dreptul timid, scoteai cuvintele cu clestele de la mine si... habar nu aveam cam ce trebuie facut sa poti vb cat de cat placut cu o fata incat sa o faci sa-si mai doreasca sa te reintalneasca, in schimb imi amintesc foarte clar ca aveam un tic sa-mi bag mainile in buzunar si sa imping de parca as fi fost un strut si buzunarele erau nisipul meu, cert este ca acest gest m-a facut sa rosesc in liceu, cand dintr-un impuls de a vb cu o fata pe care o invitasem de-o parte pt a lega o conversatie, in timpul simulatei discutii... de-o data buzunarele au cedat... culmea amandoua odata, ea m-a intrebat: ce ai facut? , iar eu... mai rosu ca o patlagica amutisem de rusine)
Deci ma aranjasem cat de cat, sufrageria era apta sa primeasca 10-15 invitati si... momentul mult asteptat, invitatele necunoscute ... 2 dintre ele pareau interesante, una in mod special era mai oachesa si... parca mai impulsiva, macar ea sa fie daca eu venisem cu buzunare blindate pt a rezista presiunilor extreme ;)
Depasind momentul prezentarilor, ajungem la momentul in care eu puneam o melodie slow si... numaram in gand pana la 10 sa-mi fac curaj sa o invit la dans, dar... vaileleu! surpriza cealalta vine la mine si ma trezesc pana sa-mi dau seama ce se intampla dansand cu ea, eram confuz, parca-mi placea mai mult cea finutza si oachesa, avea asa o privire de... vino-ncoace, dar... nu era rau nici asa, mai ales ca am vazut ca se uita cam urat, mi-am zis ca e de bine si mi-a venit neinspirata idee sa fac o gluma "inteligenta" cand am trecut pe langa ea : vezi daca tu nu n-ai venit prima, m-ai pierdut! ( nu stiu ce-a fost in capul meu si de ce am zis asa ceva, insa efectul a fost integral negativ, pt ca apoi urma alta melodie slow si... nu numai ca nu s-a pus problema sa danseze cu mine dar a plecat la bucatarie, nu inainte de a-mi arunca acea privire in care erau bine impregnate cuvinte de repros) imi venea sa ma iau la palme, de ce naiba a tb sa bravez???
A venit ora 0 , am ciocnit un pahar de sampanie, ne-am cam evitat dar pana la urma tot ne-am pupat protocolar pe obraz, tipa cu care dansasem ma tot tinea de vb, era draguta dar... lipsea ceva, imi era mintea in alta parte, la ceea ce nu poti avea, ca asa e intotdeauna, nu?
Eram ca pe ace, imi tot faceam scenarii in minte, il intrbam pe M ce sa fac, cum sa o dreg, cum sa o invit la dans si sa nu ma trezesc ca ma refuza pt ca n-as mai fi fost capabil sa o fac iar dupa un asa "esec enorm" el imi tot zicea sa ma duc iar la ea dar eu nu si nu; pai iti dai seama ce tragedie era daca ma expedia? prea riscant!
imi ramasesera 2 alternative, ori continuam sa ma distrez fara sa o bag in seama, ori faceam si eu pe bosumflatul. Recunosc ca am stat un pic pe bara cam tuflit dar... apoi m-au apucat nervii, pai bine mai, sa-mi strice mie o fitzoasa seara, pfoaaa! ia mai da-o incolo de mironosita,m-am mobilizat si pt urmatoarea ora am dansat non-stop pana m-au trecut toate transpiratiile, si cu tipa cealalta si cu verisoarele prietenilor, am dansat cu tot ce am prins, inclusiv cu matura la un moment dat (Joe Cocker) ;)
Am observat ca la inceput ma ignora si era botoasa, ca dupa un timp a plecat la bucatarie, apoi ca venise si... cauta ceva pe casete, dintre care unele erau ale mele si... desi tare m-as fi dus sa vad ce cauta, nici d'al naibi nu m-am mai dus...
Apoi a pus o melodie, incepea cu o chitara si era slow... eu dansasem si eram rezemat de biblioteca, cred ca Scooter fusese inainte, era mai energica asa ca nadusisem, dupa cateva secunde in care doar am ascultat am vrut sa plec spre baie sa ma spal putin pe fata si apoi sa ma linistesc un pic dar... cand a vazut ca ma indrept catre usa...a venit glont spre mine si m-a intrebat unde ma duc, am vrut sa spun ca la baie dar... ma luase deja in brate, dansa cu mine... eu... ma miscam impreuna cu ea dar inca eram suprins cred ca mi-a luat cam un minut sa ma trezesc si sa ma bucur ca sunt in pielea mea, dupa care am strans-o in brate tare, foarte tare, stiu ca a ridicat putin privirea spre mine si a tras aer in piept oftand, spunand parca: "ce ma fac eu cu tine" melodia s-a terminat(Toni Braxton-Unbreak my heart) noi inca dansam... singuri, iar cand cineva se indrepta spre casetofon parca imi venea sa rog sa mai lase un pic linistea aceea, macar sa terminam dansul...
Am vorbit ceva timp, nu stiu prea bine ce, nu o auzeam, eram doar fericit ca lucrurile se asezasera astfel, stiu ca imi povestea ceva si eu ma uitam la ochii ei, la nas la buze.... imi placea mirosul ei, incercam sa o asimilez parca-mi era teama sa n-o uit, sa nu ma trezesc a doua zi ca nu stiu cum arata...
Nu peste mult timp a trebuit sa plece, era... 6 cred, am intrebat de ce nu mai ramane dar mi-a zis ca are treaba si niste drumuri de facut. Am iesit pe holul blocului sa o conduc, momentul in care se pregatea sa spuna ultimele cuvinte m-a prins atat de aproape de ea incat pana si eu m-am speriat, nu mai sarutasem niciodata, in mintea mea exersasem acest scenariu de mii de ori dar acum... parca timpul ma rupsese de tot, daca ar fi fost un film cu siguranta acel moment ar fi fost prezentat cu paralela intre ticaitul unui ceas si ... bataile inimii mele, care se rareau incet incet pana cand... a fost o clipa in care totul s-a oprit pur si simplu, eram doar eu si ea, ne despartea un milimetru, habar nu aveam ce sa fac, si nici ce gust au buzele unei fete, habar nu aveam cine sunt eu sau cine este ea, habar nu am nici acum cum sa pun acel moment in cuvinte astfel incat sa nu simt ca l-am descris prea timid...
in clipa in care buzele mele i-au atins buzele, stiu ca m-a trecut un fior din crestetul capului pana-n varful degetelor, un fior de foc si de gheata, stiu ca poate e doar in mintea mea, dar ... avea buzele fierbinti si moi, gustul ei... era ceva inedit... sa-i mangai incet limba si sa o strang in brate... desi cred ca n-a durat mai mult de 7-8 secunde pentru mine a fost o eternitate, ETERNITATEA PRIMULUI MEU SARUT !
a plecat ... eu... eram pur si simplu amortit, m-am rezemat de perete pt ca simteam ca nu pot si nu vreau sa plec de acolo, priveam in gol si aveam un zambet tamp pe fata, ERAM FERICIT!
Nu-mi amintesc prea bine drumul spre casa, stiu doar ca atunci cand mi-am pus capul pe perna eram coplesit de acea senzatie, de parfumul ei, de zambetul ei, de gustul ei, era clar MA INDRAGOSTISEM...
Habar nu aveam cati ani are, abia apoi am aflat ca era mai mare cu 4 ani decat mine ...probabil si asta va fi contat enorm in dezvoltarea mea ulterioara, la faptul ca desi pot aparea discrepante, pentru mine niciodata varsta nu a contat mai mult decat senzatia pe care o ai langa cineva care-ti este drag.

Hai sa revenim la clipul de la inceput... l-ati privit? nu-i asa ca se vede fericirea pe chipul lor, nu-i asa ca se simt impliniti, nu-i asa ca aceasta melodie, care poate va place sau nu, are sens cantata de ei amandoi, acel duet implinind de fapt o viziunea a fericirii... NU-I ASA?
Daca veti privi cu atentie primul clip, la refren, putin la primul dar mai ales la ultimul se va observa clar ca ei nu doar canta aceasta melodie ci au si o poveste impreuna, canta o fericire impartita.
Imi aduc aminte cand eram mic ca-i spuneam mamei ca si eu o sa am o nevasta frumoasa ca Romina, imi placea foarte mult, imi placeau trasaturile ei, acum cativa ani am revazut intamplator acest clip si... mi-am amintit de ea si de ce spuneam, acum special am incercat sa-mi dau seama daca-mi mai place si... DA, IMI PLACE! E de-o finete rara si e oachesa, il are pe vino-ncoace ;)

Iar acum CLIPUL 2 (click)
Spuneti-mi va rog ce lipseste ?
Mai are acelasi farmec?
Se mai impleteste la fel?
Ce sens mai are " la nostra canzone d'amore"?

Iar acum pot sa intreb : CE ESTE FERICIREA PENTRU TINE ???



P.S.: Daca mica povestioara ti-a smuls macar un zambet, sau ti-a dat o traire dincolo de rutina, nu tine doar pentru tine acel gand, imparte-l cu mine ( cu noi), ceea ce te rog sa faci si cu povestea, daca simti ca ar fura acelasi zambet si altcuiva nu ezita sa i-o arati. Iti multumesc eu in numele primitorului :)

7 comentarii:

  1. stii ca se spune ca trebuie sa lupti pentru fericirea ta, sa o meriti, sa tii cu dintii de ea. dar oare este corect acest punct de vedere?
    din al meu rezulta ori esti fericit, ori nu. e o stare de calm, de bine, de recunostinta si slava domnului seara inainte de culcare, cand rememorez ziua oftez cu usurare ca inca am de ce sa fiu fericita. si ce am mai descoperit? exact ca tine. e mai greu sa fii fericit din lucrurile simple. ne complicam viata excesiv si in deplina cunostinta de cauza. dar invat sau imi amintesc incet incet cum este sa fii fericita pentru ca esti pur si simplu in viata.
    gabriela

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu povestea ta mi s-a deschis mintea si am privit putin in trecut si cu greu imi mai amintesc primul sarut, asta pentru ca probabil nu a fost cum ma asteptam...dar imi amintesc primul sarut cu baiatul pe care l-am iubit si am avut o relatie frumoasa de peste 3 ani(pe acesta nu il pot uita vreodata, daca vrei iti povestesc :D)...si revenind la intrebare, fericirea pentru mine este momentul in care simt ca zbor, este atat de complexa incat nu cred ca o poate defini cineva la fel, insa cu siguranta oricum ar fi este ceva de bine si care ne face pe toti impliniti..desigur exista mai multe forme de fericire, dar toti tindem sa ajungem la cea suprema, la acea forma de implinire cand totul ti se pare usor de realizat, orice obstacol este banal de trecut si cand te trezesti si adormi cu zambetul pe buze poate fara motiv...pentru mine fericirea este dulce, are un gust aparte pe care nu il poate suplini nimic, niciodata...spre exemplu eu cand sunt fericita sunt si aiurita, deja spun vorbe fara sens sau fac gafe aiurea si ii fac pe ceilalti sa rada de mine, lumea spune ca sunt beata :))...da, poate beata de fericire...mi-ar lua un an sa descriu toate senzatiile pe care le simt cand sunt fericita, dar in concluzie pot spune ca este momentul pe care vreau sa il traiesc mereu, dar este doar un vis pentru ca in ultima vreme nu prea mai stiu cum arata fericirea aia de alta data...

    ps:poza este superba...

    Semnat : Pustoica de 19 ani cu o mare durere de masea(aia de minte, deja se simte ca am mai multa minte)

    RăspundețiȘtergere
  3. Romina ta lipseste in clipul 2 :)
    Mai facut sa-mi amintesc de primul meu sarut si de primul baiat pe care l-am iubit, si de teama ce-o aveam, ca-i voi uita chipul urmatoarea zi :), ce sentimente, ce copilarie, ce amintiri

    RăspundețiȘtergere
  4. ...cand vei inceta sa traiesti in trecut poate ne vei povesti despre fericirea pe care o traiesti in prezent...rememorand trecutul pierzi prezentul...semnat vecina

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere